DX CLUSTER

29 ian. 2013

APRS - echipament pentru mobil YO4FYQ-9

                        YO4FYQ-9 APRS
 
Dupa realizarea I-GATE YO4FYQ-10
(KN44FD Valu lui Traian CT ), montat in pod trebuia sa gasesc o solutie de a fi activ si din mobil de pe masina . In Constanta era activ in frecventa de APRS( 144.800 ) doar YO4SI de acasa si okazional /M cu un VX-8 si nu exista posibilitatea de prea multe teste.
       Dupa studierea mai multor variante accesibile in varianta de amator ( nu sunt adeptul de a lua un echipament din raftul magazinului si de a-l punem la treaba ) am subscris la un GPS Garmin NUVI 350 .
Din pacate sa adeverit a fiind model 650, dupa ceva discutii cu Cristi YO3GWM , YO8SDE si  YO6OSC  mai trebuia achizitionat un cablu si interfata OT3 de la ARGENTDATA....deci prea complicat. Las in urma 650 si trec la cautari pentru o varianta mai rapida .....solutia un PDA cu GPS incorporat si mai ales iesire pe RS-232 , unele variante de la anumiti producatori nu au iesire pentru COM sau  iesire TTL .
  Apare si oferta de pe net  un PDA ACER N35 cu bateria moarta ( este o problema generala la modelele mai vechi ) , cu accesorii, important este conectorul de 26 pini pe care se realizeaza alimentarea inclusiv RS-232 .
   TNC-ul conectat la PDA este un KPC3(non-plus)
primit de la YO4SI (tnx) in urma unei scurte vizite fara intentie  si al unei discutii despre APRS .

YO4FYQ-9 APRS Mobil         

Echipament : PDA Acer N35
                    TNC KPC3 (non-plus)  -  TNX YO4SI
                    Statie FTM-2001 portabila 5w
                    Antena L/4 home made




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu